Sună-ne pentru programări și informații!

0232-250-423; 0232-241-922
Jun 17, 2015

Anisia Alexa

Suntem prietene şi colege…voi scrie aceste rânduri subiectiv…însă din perspectiva unui pacient! Sunt pacienta doamnei dr. Alina Cantemir şi, permiteţi-mi în cele ce urmează să nu mă detaşez de modul firesc, prietenesc în care mă adresez Alinei; în urmă cu 2 luni, după încurajări repetate ale dânsei, am apelat la chirurgia refractivă pentru o miopie mică cu componentă astigmică, care însă îmi permitea să văd 30% în monocular fără corecţie optică, cu alte cuvinte eram dependentă de ochelari pentru orice activitate ce implica o distanţă mai mare de cinci metri, iar toleranţa mea pentru portul lentilelor de contact era redusă. Dincolo de disconfortul uzual al unei perechi de ochelari s-a adăugat şi o sumă importantă de inconveniente de ordin profesional.

Sunt medic oftalmolog şi am “privit” chirurgia refractivă de ambele părţi ale baricadei, atât a pacientului entuziast care a trecut prin toate etapele operatorii şi ale recuperării postoperatorii, cât şi ca medic care ştia în fiecare clipă ce i se poate întampla. Echilibrând această balanţă concluzionez cu mare încredere că este o experienţă pe care mă bucur am avut-o şi că a fost una din cele mai bune decizii. Momentul intervenţiei chirurgicale a fost lipsit de orice senzaţie dureroasă, toată echipa de profesionişti mi-a fost alături, cât despre recuperarea postoperatorie am simţit un uşor disconfort ce s-a remis după prima săptamână, astfel încât la zece zile postoperator am avut deja o gardă ce a presupus şi implicarea mea în intervenţii chirurgicale şi lucrul la microscop şi nu am întampinat nici o dificultate.

La două săptămâni postoperator m-am acomodat complet şi cu vederea de aproape, iar în momentul de faţă ma simt foarte bine, pot spune că aproape pot uita că am superit această intervenţie chirurgicală, singurul lucru de care încă nu am scăpat este ticul de a-mi căuta ochelarii când mă trezesc dimineaţa. Faptul că am redescoperit lumea şi dincolo de lentilele ochelarilor este o revelaţie, o altă perspectivă pe care o recomand atât ca medic, dar mai ales ca şi pacient. Îi multumesc din suflet Alinei – doamnei doctor, care este un coleg model şi un medic profesionist şi foarte apropiat de fiecare pacient al său!